Уважаеми посетители,

Считано от 18 май 2020 г., Националният политехнически музей отново отваря врати за Вас. Щастливи сме да Ви посрещнем и да споделим удоволствието да сме заедно.

Тъй като опасността от разпространяване на инфекцията от Корона вирус 19  все още не е отминала изцяло, на този етап влизането в музея ще се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки, както следва:

- носене на маски;

- дистанция между посетителите от най-малко 2 метра;

- дезинфекциране на ръцете на входа;

- съблюдаване на ходовата линия на експозицията без засичане на потоците на влизащи и излизащи в и от музея – следвайте стрелките....;

- дезинфекциране на помещенията на два часа или според посещаемостта в музея;

- избягване на директен контакт с повърхности, освен ако това не е неизбежно;

- редовно проветряване на експозиционните пространства.

Уважаеми посетители, следвайки указанията на здравния министър, към дадения момент – в музея няма да има групови посещения, екскурзоводни беседи и демонстрации, освен за индивидуални посетители и семейства – отново при спазване на горните условия.

При промяна на настоящите мерки и въз основа на официалните заповеди на Министерството на здравеопазването и Министерството на културата -  ние ще Ви уведомяваме незабавно.

В очакване на скорошната ни среща,

С уважение,
Д-р Ек. Цекова
Директор на НПТМ

 

На 18-ти май - Международен ден на музеите - входът ще бъде свободен, а всеки посетител ще може да изгледа епизода на филма "5 минути София", посветен на НПТМ.