В началото на ноември предстои откриването на новата ни временна изложба "Техниката около нас по времето на народната власт". Тя има за цел да провокира интереса и обогати представата на различните публики за начина на живот в България в периода 1944 – 1989 г. Чрез представените експонати ще се даде възможност за по-обективното разбиране на епохата.


В тази връзка стартираме дарителска кампания за предмети, които ще дообогатят темата. Ще Ви бъдем благодарни, ако се поразровите малко из мазета и тавани и измъкнете например старите си ролкови кънки, метална спестовна касичка, детско автомобилче с педали, книжка на чавдарчето, чавдарска и пионерска връзки, чавдарска шапка или някой и друг предмет от близкото минало като: хладилник „Мраз“, чушкопек; термофор; сифон за газирана вода и патрони; електрическа тенджера; автоматичен молив с графит; затварачка за буркани; буркан с къдрава капачка; шишенца от парфюм „Byc Moze“ (включително и от друга популярна за периода козметика); маша за коса… и още емблематични за времето си артефакти.


Препоръчително е да ни изпратите предварително снимка на предмета – тук (на съобщения) или на e-mail адрес polytechnic.pr@abv.bg