Специално за 1-ви юни заедно с Lebgo - Българският LEGO клуб - сме подготвили  колекция от 48 робота, която е уникална в световен мащаб и може да бъде видяна само в Националния политехнически музей.

Авторските модели са създадени от Емил Барбулов, който използва някои от най-интересните Лего елементи за да сглоби малки и големи механични чудовища и герои. Той събира части и създава роботите от 2013 година, а серията е вдъхновена от Лего-Нинджаго. Въпреки че роботите са показани в „замръзнали“ пози, всяка една става в тях е подвижна и някои от моделите имат над 12 оси на движение. Истинско  предизвикателство за феновете на лего тухличките е да открият кои инженерни творения се управляват от Лего мини-фигурките и кои са модифицирани до неузнаваемост оригинални модели Лего сетове. За първи път в България се показват заедно и три оригинални Ninjago City къщи.

Колекцията от роботи е втората част от серия лего-изложения, които се представят в НПТМ. Посетителите на музея ще могат да видят и нейната първа част - „LEGO влакови модели от периода между 1983 и 2021 г.“.

И двете изложби могат да бъдат посетени до месец септември 2021 г. За празничния ден входът в НПТМ за деца е свободен, а за възрастните им придружители - преферентен – 2.00 лв.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!