Драги приятели,

Предлагаме Ви да посетите Националният политехнически музей от 14:00 ч. до 20:00 ч. Ще имате възможност да разгледате свободно експозицията, току що откритата ни изложба „Техниката около нас по времето на народната власт“ и съпътстващото изложение от умалени модели на автобуси и тролейбуси марка „Чавдар“.

От 18:00 ч. е предвидена атрактивна демонстрация „Физика за всички“. Нейният водещ – инж. Veselina Eneva – е подготвила поредица от интересни опити и експерименти, които са подбрани така, че да показват как физиката „влиза“ в живота на хората. Същата демонстрация ще бъде повторена и от 20:00 ч., а входът е с предварително закупен билет.

В 18:30 ч. ще започне срещата-разговор със сладкодумната Maria Kassimova-Moisset на тема „Домашен социализъм“. Мария ще ни сподели своите спомени от времето, когато „комунисти, комсомолци, пионери“ вървяха заедно в „един и същи строй“. Онези от Вас, които не знаят за какво става дума, ще имат шанса да чуят от първо лице за какъв „строй“ става дума, а тези, които го познават, ще сравнят собствените си преживявания от онова време.

От 19:30 ч. стартира презентацията на Дариян Георгиев – създател на платформата 

Модели Градски Транспорт / Modeli-GT

, в която може да видите най-богатата колекция от ръчно изработени умалени модели и макети на транспортни средства и съпътстваща инфраструктура. Той ще ви представи не само най-любопитното от историята на автобусите марка „Чавдар“, но и красивата, артистична страна на нещо относително тривиално - транспортните средства.

Събитието ще се проведе при стриктното спазване на предписаните противоепидемични мерки.
За специалните прояви е необходима предварителна online регистрация на e-mal адрес: polytechnic.pr@abv.bg или на messanger във Фейсбук страницата на НПТМ: https://www.facebook.com/NPTMsofia/ (местата са ограничени).