За 18-тото издание на Европейската нощ на музеите НПТМ ще е със свободен вход от 18:00 до 23:00 ч. (приемът на посетители се преустановява в 22:30 ч.)

Програмата ще започне в 18:30 ч., когато ще „долети“ истински дракон. Дали е страшен, кой е най-добрият му приятел, обича ли да яде спагети и ябълки,ще разберете от Доника Ризова, популярна телевизионна водеща, ПР експерт и автор на увлекателната детска книжка „Дракончето Ринти“

Запленените от Ринти могат да си закупят книжката, а и не само нея, на преферентна цена от кътчето на Издателство "Мармот", които ще бъдат наши специални гости 

За всички е най-новата ни изложба „От Флинстоун до смартфон“. В нея са представени десетки работещи устройства и апаратура от близкото минало, които до неотдавна са били приемани за истински технологичен бум. Посетителите ще видят отблизо т.нар. „радио на Джеймс Бонд“, прочутия фотоснайпер „Зенит“ и фотоапарата за моментни снимки на…Спайдърмен. Геймърите – ветерани ще могат да си припомнят какви са били първите компютърни и видео игри и да покажат на децата си как се играе с тях. Допълнително ще „оживеят“ и най-популярните реклами за техника и електроника, излъчвани през 80-те и 90-те години на ХХ век.

Сложна наука ли е физиката? Отговор на този въпрос ще получат всички, които посетят единствения в страната музеен кабинет по физика и участват в предвидените атрактивни демонстрации. Image removed.

Те ще се проведат между 18:30 и 21:00 ч., а билетите за тях се закупуват от касата на музея.

Европейската нощ на музеите е уникална възможност да се потопите в света на историята, науката и техниката в Националния политехнически музей.

Ние Ви очакваме!